CSM CSU Oradea a disputat un joc amical la capătul primei săptămâni de pregătire după întreruperea Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii au primit vizita maghiarilor de la DEAC Debrecen într-o confruntare ce a avut loc sâmbătă (23.02), la Arena Antonio Alexe. Rezultatul final a fost de 82-67.

Partida a avut două reprize diametral opuse. Prima s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cele două echipe succedându-se la conducere pe tabela de marcaj. CSM-ul conducea la prima pauză cu 20-18, iar Debrecen a intrat în avantaj la vestiare, scor 36-33, la jumătatea confruntării.

Repriza secundă a fost controlată de CSM. Cu Zekovic și Richard activi în faza de atac, respectiv cu un aport consistent din partea lui Tudor Fometescu și Pavle Reljic, echipa antrenată de Cristian Achim a preluat conducerea devreme și s-a desprins la 63-53 cu zece minute înainte de final. Ultimul act nu a adus schimbarea, orădenii mărindu-și avantajul la un maxim de 18 lungimi înainte ca Debrecen să reducă din deficit.

Dragan Zekovic a totalizat 21 puncte, 3 recuperări, Tudor Fometescu a adăugat 15 puncte, Kris Richard a terminat cu 14 puncte, 3 pase decisive, iar Pavle Reljic a încheiat cu 13 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea.

Au mai jucat Mihai Gavrilă – 7 puncte, Muhamed Pasalic – 5 puncte, 9 pase decisive, 2 intercepții, Arturas Valeika – 3 puncte, 8 recuperări, Edi Petrescu – 2 puncte, 2 intercepții și Bogdan Țîbîrnă – 5 recuperări, 2 intercepții.

Omeneka Godwin a replicat cu 12 puncte, 8 recuperări, iar Matyas Gaspar a adăugat 11 puncte pentru Debrecen.

Bogdan Țîbîrnă a bifat primele minute de baschet după accidentarea suferită în finala Ligii Naționale din sezonul trecut. El a petrecut 16 minute și 25 secunde pe parchet, perioadă în care a ratat cele două aruncări la coș efectuate, însă a contabilizat 5 recuperări, 2 intercepții și un capac pentru 6 la eficiență.

CSM CSU Oradea a utilizat doar nouă jucători în acest meci:
– Giordan Watson și Bobe Nicolescu au absentat de la acest meci fiind în drum spre Prishtina pentru meciul echipei naționale a României cu Kosovo, ultimul din faza a 2-a a precalificărilor FIBA Eurobasket 2021.
– Laci Lazar este accidentat la umar.
– Darius Meluț a absentat din cauza unei probleme de sănătate.
– Nikola Markovic a fost prezent la meci, însă nu a jucat. El a sosit în cursul serii de vineri și a efectuat un singur antrenament alături de noii săi colegi.
– Marc Carter va ajunge la Oradea în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

DEAC Debrecen a jucat la rândul său fără o parte a jucătorilor din rotația de bază.

Următorul meci, de această dată oficial, are loc la finele săptămânii următoare, pe teren propriu. Adversar este BCM U FC Argeș Pitești. Data și ora acestui meci urmează să fie stabilite de DigiSport și FR Baschet, urmând a fi comunicate la începutul săptămânii. Vom reveni cu informații referitor la acest aspect, dar și cu punerea în vânzare a biletelor.