Cea de-a 4-a săptămână din presezon s-a încheiat pentru CSM CSU Oradea în cursul serii de duminică (08.09). Roș-albaștrii au efectuat un nou antrenament, penultimul înaintea startului turneului memorial Antonio Alexe – ediția 2019.

Formația pregătită de Cristian Achim, Milan Mitrovic, Radovan Markovic și Marius Marinău s-a antrenat în formulă completă (din punct de vedere al lotului de jucători) după întoarcerea de la Belgrad, acolo unde a susținut cele mai utile teste de până acum în perioada precompetițională. Lipsită în capitala Serbiei de Tudor Fometescu, CSM CSU Oradea s-a impus în duelul cu tânăra, dar extrem de competitiva Dynamic Belgrad, după care a remizat pe o revenire de la un deficit de 20 puncte în confruntarea cu FMP Zeleznik, formație angrenată în Liga Adriatică (cea mai puternică întrecere baschetbalistică din spațiul ex-iugoslav).

Tudor Fometescu s-a alăturat colegilor săi încă de la antrenamentul de sâmbătă (07.09), primul după ziua de pauza oferită ca urmare a revenirii de la Belgrad, unde echipa a jucat două partide în zile consecutive. Jucătorul în vârstă de 20 ani s-a accidentat în primul meci din presezon, fiind necesar repaos și proceduri de recuperare sub îndrumarea medicului Alin Iova. Tudor este refăcut și se pregătește la capacitate normală alături de colegi. Ceilalți componenți ai echipei s-au pregătit în regim normal, chiar dacă unii dintre ei au resimțit câteva contacte în urma jocurile disputate în Serbia.

Cea de-a 5-a și ultima săptămână din perioada precompetițională cuprinde participarea la turneul memorial Antonio Alexe. Evenimentul se desfășoaeră în polivalenta orădeană ce poartă numele regretatului baschetbalist. Alături de CSM CSU Oradea la acest eveniment participă Szolnok Olaj KK și MZT Skopje. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare după următorul program:

Luni (09.09), ora 19:00, CSM CSU Oradea vs Szolnok Olaj KK
Marți (10.09), ora 19:00, Szolnok Olaj KK vs MZT Skopje
Miercuri (11.09), ora 19:00, MZT Skopje vs CSM CSU Oradea

Intrarea este liberă și se va face cu începere de la ora 18:00 în fiecare zi de competiție.

Ulterior, în a 2-a jumătate a săptămânii, CSM-ul va efectua o serie de antrenamente pe plan local. Luni (16.09) este programată plecarea la Szombathely, acolo unde pe 17 septembrie anul curent (marți), ora 19:00 (ora Ungariei va fi 18:00), este programată prima manșă a dublei cu Falco din localitate, contând pentru turul inaugural al Basketball Champions League – ediția 2019/20. Partida va fi transmisă în direct la M4 Sport (post TV maghiar, posibil să se aplice georestricții pe transmisiune).

Primul meci oficial pe teren propriu pentru CSM CSU Oradea se dispută trei zile mai târziu, adică vineri (20.09), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Va fi returul cu Falco Szombathely din primul tur al aventurii europene.