George Pușcaș a înscris singurul gol al partidei în al doilea minut al reprizei secunde și a adus trei puncte care țin în viață șansele de calificare ale „tricolorilor” la Campionatul European din 2020.

Selecționerul Cosmin Contra a declarat la finalul partidei că: „N-am strălucit a doua repriză. Cred că primele 20 de minute am avut două ocazii clare și un gol valabil, care a fost anulat pe motiv de offside. Pentru noi era o finală, trebuia să câștigăm neapărat acest meci. Am folosit o echipă tânără, fără experiență. Poate asta a făcut ca meciul să fie mai dificil. Au fost jucători nervoși, nu știu de ce s-a întâmplat asta. Am câștigat doi jucători astăzi, pe Bordeianu și pe Rus, care au jucat foarte bine”

După ce a marcat în minutul 47, printr-o lovitură cu capul dintr-o lovitură de colț executată de Ianis Hagi, jucătorul legitimat la Reading FC a ridicat spre camerele de filmat un tricou alb cu fotografia lui Darius Bala, tânărul orădean care a murit la doar 18 ani în urma unui accident rutier petrecut pe centura Oradiei. Pe tricou era scris mesajul: „Odihneşte-te în pace, Darius Bala!”.

La finalul partidei, autorul pasei de gol, Ianis Hagi a declarat despre relația cu Pușcaș: „Am avut rezultate bune la tineret. E o chimie între mine și George. Suntem la echipa mare acum, toți muncim pentru a produce fotbal, pentru a avea ocazii. De fiecare dată când suntem amândoi pe teren, producem ceva. Așa a fost și în meciul cu Spania, două ocazii ratate din pasele mele”.