Cu ocazia începerii noului an şcolar, viceprimarii Florin Birta și Mircea Mălan au participat luni, 9 septembrie, la momentele festive ale școlilor și liceelor orădene. Duminică, 8 septembrie, primarul Ilie Bolojan a fost prezent la deschiderea festivă a anului şcolar de la Liceul „Don Orione” unde a urat, în numele Primăriei Oradea, mult succes în noul an școlar, putere de muncă și rezultate bune tuturor elevilor.

Viceprimarul Florin Birta a participat la festivitatea de deschidere de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” și Școala Oltea Doamna. În ambele instituții i-a felicitat pe profesori pentru pregătirea copiilor și a subliniat că noul an școlar este un moment aniversar pentru ambele instituții pentru că în acest an sărbătoresc 100 de ani de existență. Legat de acest centenar, viceprimarul a reamintit că Primăria Oradea se implică în organizarea evenimentelor dedicate acestor aniversări și i-a invitat pe cei prezenți la reamplasarea statuii lui Emanuil Gojdu în data de 5 octombrie, în Parcul 1 Decembrie.

Viceprimarul Mircea Mălan a fost prezent la momentele festive de la Liceul Teologic Baptist Emanuel și de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, unde le-a urat tuturor celor care au început astăzi școala mult succes, putere de muncă, sănătate și toate cele bune. În discursul său, Mircea Mălan a spus că știe cât de emoționant este pentru un elev deschiderea noului an școlar, deoarece își aduce aminte cât de mult aștepta în copilărie să-și revadă prietenii și colegii, totodată, vede și la cei doi copii ai săi cât de bucuroși sunt că se reîntorc pe băncile școlii. Viceprimarul s-a adresat și profesorilor, mulțumindu-le pentru dedicația profesională cu care se adresează fiecărui elev în parte și le-a dorit multă sănătate și răbdare în anul școlar 2019-2020.