Un tânăr din Oradea a fost arestat preventiv, joi, după ce polițiștii au descoperit că este autorul unor furturi din mașini parcate pe raza municipiului. 

 

Polițiștii Biroului Furturi din Auto din cadrul Poliției Municipiului Oradea au cercetat un tânăr de 20 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 14 iulie, în jurul orei 01.35, profitând de faptul că proprietarul unui autoturism parcat pe strada  Dimitrie Cantemir din Oradea a lăsat portierele închise, dar neasigurate, ar fi sustras din vehicul un telefon mobil și cheia de rezervă a unui alt autoturism, parcat în imediata apropiere, aparținând aceluiași proprietar.

Tânărul este bănuit că, folosind cheia de rezervă sustrasă, ar fi dezasigurat cel de-al doilea autoturism, ar fi pătruns în acesta și ar fi răvășit bunurile, fără a sustrage nimic.

Acesta este bănuit că, în cursul aceleiași nopți, în jurul orei 03.51, ar fi revenit și, folosind cheia de rezervă a celui de-al doilea autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, l-ar fi condus pe aceeași stradă, pe o porțiune de câțiva metri, abandonându-l în mijlocul străzii.

Totodată, tânărul a fost cercetat și de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectortului de Poliție Județean Bihor, fiind bănuit că, la 8 august a.c., în jurul orei 05.00, ar fi pătruns într-un alt autoturism, parcat pe strada Muzeului din Oradea, lăsat tot cu ușile închise dar neasigurate, ar fi găsit în interior cheia autovehiculului, pe care l-ar fi pornit și l-ar fi condus aproximativ 100 de metri, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie, abandonându-l.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului Furturi din Auto l-au reținut pe orădeanul de 20 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 24 septembrie, cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele orădeanului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Auto din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a acestuia.

Sursa: Realitatea de Bihor