Peste 400 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate zilele trecute de către jandarmii bihoreni, de la două persoane din județ, în urma unor acțiuni care au vizat comerțul ilicit cu produse accizabile. Totodată, una dintre persoanele respective a fost amendată cu 20.000 lei.

 

Potrivit IJJ Bihor, în zilele precedente, un echipaj al Jandarmeriei Bihor din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale a desfășurat pe raza județului Bihor misiuni specifice de descurajare a actelor de comercializare ilicită de produse accizabile, iar în urma acțiunilor au fost confiscate peste 9.200 de țigarete (460 de parchete cu țigări) nemarcate legal.

Bunurile găsite, în speță țigaretele nemarcate sau marcate necorespunzător au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată a fost confiscată și suma de 1.400 lei provenită din comercializarea ilicită a acestor bunuri. 

O persoană a fost amendată cu 20.000 lei.

„Amintim faptul că, vânzarea produselor accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător constituie contravenție și se sancționează conform art. 449, alin.2, lit.k din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu amendă de la 20.000 lei la 100.000 lei.

Jandarmii bihoreni vor continua astfel de acțiuni și în perioada următoare, iar în cazul constatării unor fapte de natură antisocială, vor proceda la aplicarea legii”, transmite IJJ Bihor.

Sursa: Realitatea de Bihor