În acest meci, Cristian Achim a apelat pentru prima dată ăn finală la serviciile lui Sean Barnette. Americanul a avut un aport decisiv în victoria echipei sale și a fost cel mai eficient jucător de pe teren în partida care a păstrat titlul național la Oradea.

În doar 22 de minute și 25 de secunde a reușit 18 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac. Americanul a marcat 6/9 de la 2 puncte, 6/6 de la linia de libere și a ratat 2 aruncări de la 3 puncte. Fără posesie pierdută Sean Barnette a acumulat un indice al eficienței de 23 de unități și +8 la capitolul +/-.

Giordan Watson a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin 2019 de către redacția Total Baschet. Acesta a fost coșgheterul echipei antrenate de Cristian Achim în această finală, totalizând 67 de puncte în cele patru partide, cu o medie de 16.75 puncte pe meci.

Giordan Watson a avut 17 puncte, 4 recuperări și 3 assist-uri în primul duel al finalei iar în meciul doi de la Sibiu, fundașul și-a adus aportul la o nouă victorie a echipei sale cu 18 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive. Acesta a încheiat penultima dispută cu 17 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive iar în confruntarea care a stabilit câștigătoarea trofeului Ligii Naționale, Giordan a evoluat preț de 29:21 minute și a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și a terminat cu +14 la eficiență.