Direcția de Asistență Socială Oradea aduce la cunoștința orădenilor lansarea programului „O şansă în plus” – meditaţii gratuite la matematică şi limba română, program care se adresează elevilor din clasele V-Vll ce provin din familii cu dificultăţi financiare, familii monoparentale sau care întâmpină alte probleme sociale.

Programul va consta în sprijin în efectuarea temelor la matematică și limba și literatura română și se va desfășura pe întreg anul școlar 2019-2020, începând cu luna septembrie 2019 și până în iunie 2020, inclusiv în perioada vacanțelor intersemestriale, mai puțin în perioada vacanței de vară.

Meditațiile vor avea loc în următoarele locații:

– Centrul Social Multifuncţional „Nufărul” – str. Nufărului nr.47 , bl. D111, tel.0770 989 028,

– Centrul Social Multifuncţional „Rogerius ll” – str. Ep. Ioan Suciu nr.1, bl. ZP1, tel. 0770 988 624.

Totodată, copiii vor beneficia și de o masă caldă, înainte de începerea meditațiilor, oferită de Select Catering.

Ocazional, se vor organiza activități specifice vârstei și concursuri sau alte tipuri de evenimente, în funcţie de dorințele elevilor.

Pentru a veni în sprijinul comunităţii, pentru a oferi sprijin familiilor cu copii care nu au posibilitatea financiară să le ofere acestora meditații, DAS Oradea va derula, în acest sens, o campanie de recrutare de voluntari, care să facă parte din programul „O șansă în plus”.

Astfel, invităm profesorii și studenții care doresc să ofere o parte din timpul lor, din abilităţile și cunoştinţele lor și care au capacitatea şi disponibilitatea acordării de meditaţii la matematică și limba și literatura română, să ne contacteze la sediul DAS Oradea, str Primăriei nr. 42, tel: 0359/411925.