Joi, 13 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat doi minori de 14 ani, ambii din comuna Ciumeghiu, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Cei doi tineri sunt bănuiți de polițiștii orădeni că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 11.00, în timp ce se aflau pe strada Dobreștilor din municipiul Oradea, ar fi agresat o femeie de 72 de ani, din Oradea și ar fi deposedat-o de o poșetă în care aceasta avea un telefon mobil, 60 de lei, precum și acte de identitate, prejudiciu recuperat parțial de polițiștii orădeni de la cei doi tineri.

În urma agresiunii, septuagenara a suferi leziuni pentru vindecarea cărora necesită 30 de zile de îngrijiri medicale.

Joi, 13 decembrie a.c., în urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au luat măsura reținerii celor doi tineri, pe o durată de 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Vineri, 14 decembrie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia câte un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea  continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.