Clubul Rotaract Oradea continuă și în 2018 proiectul caritabil “Jos textila, întoarce fila!”, proiect ce își propune strângerea de haine în vederea sprijinirii familiilor cu dificultăți financiare. Acesta se va desfășura în data de 18 noiembrie, între orele 10:00-20:00, la Moszkva Kávézó.

Orădenii sunt invitați să renunțe la hainele pe care nu le mai folosesc, indiferent de vârstă sau mărime, acestea urmând a fi oferite de către organizatori persoanelor cu posibilități materiale reduse, de la centre de copii cu dizabilități și familii aflate în dificultate, pană la cămine de bătrâni. Bunătatea participanților va fi răsplătită prin cărți din domenii diferite, la alegere. Mai mult decât atât, orădenii își vor putea achiziționa bilete la tombola cu premii oferite de sponsorii noștri.

Toți participanții la târg vor putea lua parte și la un program artistic începând cu ora 15.30, program ce constă în recitaluri și concerte de pian și violoncel. Aceste momente vor fi oferite de Henrietta Varady la pian; Renata Negru la violoncel; ArtGroup și Magic Band.

Conceptul târgului de carte Haine cu Povești își propune să crească setea de lectură prin diversitatea și calitatea cărților primite de la edituri, în urma parteneriatelor stabilite, într-un cadru plăcut și distractiv, încurajând îndeosebi tinerii să renunțe la un lucru superficial în favoarea unuia de valoare, descoperind altfel beneficiile cititului.

Partenerii proiectului „Jos textila, întoarce fila” sunt Moszkva Kávézó și curăţătoria Magic Shine, iar cei care s-au alăturat cu sponsorizări și premii sunt Panic Room Oradea, Teatrul Regina Maria, Patiseria Stars & Cookies, ReWine.ro, Cabinet Medical CardioMed.