La un deceniu de la depunerea jurământului – noua structură înființată în toamna anului 2008 – Poliţia Locală Oradea, pe atunci Poliția Comunitară Oradea – aniversează zece ani de activitate în sprijinul urbei, a cetățenilor acesteia, care veghează la respectarea ordinii și liniștii publice, a circulației pe drumurile publice, a disciplinei în construcții și afișajului stradal, la respectarea normelor de mediu, a activității comerciale, a evidenței populației.

Pentru marcarea celor 10 ani de activitate, Poliția Locală Oradea propune un șir de evenimente realizate printr-o serie de manifestări, pe parcursul săptămânii 19 – 23 noiembrie 2018, astfel:

1.   În perioada 19.11.2018 – 21.11.2018 se vor realiza:

–  Programe de informare, prezentare a activităţii desfăşurate de Poliţia Locală Oradea în unităţi de învăţământ (Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Colegiul Național „IOSIF VULCAN”, Școala Gimnazială nr. 16 și Gradinița cu program prelungit nr. 30) pe domenii de educație precum: protecţia mediului, circulația pe drumurile publice etc.

– Distribuirea de către polițiștii locali a unor obiecte simbolice aniversare (gen pliante /broșuri cu activitatea și atribuţiile Poliţiei Locale Oradea, brelocuri, agende, pixuri, fulare tricolore, saci menajeri etc.) persoanelor fizice şi juridice cu simț civic, cetăţenilor exemplu, conducătorilor auto discplinați, pietonilor responsabili, persoanelor care au sprijinit și sprijină activitatea Poliţiei Locale Oradea.

2.    În ziua de 22.11.2018 se va desfășura Ziua Porților Deschise la Poliția Locală Oradea unde se vor marca cei 10 ani de activitate prin participarea la ateliere de prezentare a tehnicilor din dotarea Poliției Locale Oradea, a echipamentelor celor necesare desfășurării activității de zi cu zi a polițiștilor locali, pentru a se înțelege ce înseamnă profesia de polițist local, dar şi cum se desfăşoară o zi normală la Poliția Locală Oradea. În acest sens vă invităm să ne treceți pragul începând cu ora 11.30 în curtea sediului Poliției Locale Oradea.

3.   Ziua de 23.11.2018 va debuta cu lansarea unui nou proiect inițiat și realizat de Poliția Locală Oradea prin prisma obiectivului cu temă ecologică „RECICLĂM PENTRU VIITOR” .

Astfel, va fi realizat un tricolor doar din capace de pet-uri reciclabile, proiect desfășurat în parteneriat cu     Școala Gimnazială „OCTAVIAN GOGA” și cu sprijinul unor societăți, ca RER VEST S.A. și Eco Bihor S.R.L., prin care se dorește marcarea și evidențierea celor 10 ani de Poliţie Locală în Oradea şi a Marii Uniri la 100 de ani.

Ziua de 23.11.2018 va continua cu marcarea evenimentului în Sala Mare a Primăriei Oradea prin invitarea oficialităților urbei, a tuturor celor ce fac și au făcut parte din cadrul structurii de conducere a Poliției Locale Oradea și a entităților cu care Poliția Locală Oradea cooperează în desfășurarea activităților cotidiene, cu o scurtă prezentare a Poliției Locale Oradea de la înființare până în prezent, moment în care vor rula poze și filmulețe din activitățile desfășurate și se va putea vedea din punct de vedere al rezultatelor evoluției acestei structuri. Totodată, vor avea loc discursuri și împărtăşirea de experiențe, de la înfiinţarea Poliției Locale Oradea și până în prezent, toate fiind experiențe care au marcat viaţa polițiștilor locali.