Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile române pentru executarea unor pedepse privative de libertate ca urmare a savarsirii infractiunii de furt calificat.

În data de 20.01.2018, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român S.G., în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Mehedinţi.

La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei autorităţile române au emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta avea de executat 1 an şi 6 luni de închisoare.

Şi în data de 21.01.2018, în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român S.C., în vârstă de 23 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa.

Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta avea de executat 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Persoanele în cauză au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.