În urma ninsorii abundente care a început să cadă în această dimineață, echipajele RER au pornit operațiunea de deszăpezire începând cu ora 5:00.

Astfel, s-a acționat cu 22 de utilaje dotate cu plug și sărăriță, acestea intervenind pe arterele principale și căile mijloacelor de transport în comun, la intrările și ieșirile din oraș (urgența I) dar și pe căile de legătură dintre cartiere și pe toate străzile asfaltate din oraș (urgența II și III). Până în acest moment nu a fost nevoie de pluguire, ci doar de împrăștiere de material antiderapant.

Prin urmare, s-au împrăștiat 226 tone de sare, 4500 l de clorură de calciu pentru zona pietonală și zona centrală și 2500 kg de clorură de magneziu – fulgi pentru Piața Unirii și Podul Fedinand.

„În continuare, urmează să acționăm și pe străzile neasfaltate din municipiu (urgența IV), iar dacă ninsorile vor continua abundent, vom reveni din nou pe arterele principale. Totodată, vom rămâne mobilizați până mâine dimineață, prognoza meteo arătând că ninsorile vor continua până atunci”, ne-a declarat Florin Gontariu – director general tehnic-investiții în cadrul RER.

La întreaga intervenție de deszăpezire au participat 50 de șoferi și 126 de muncitori care au curățat manual zăpada din zona căilor de acces, a trecerilor de pietoni și a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

În municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Totodată Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Reamintim că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei.