Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni, din cadrul S.P.F Diosig, au depistat un cetățean ucrainean,care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere slovac fals.

În data de 18.01.2019, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei  Săcuieni, jud. Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat, cetăţean ucrainen, P.O. în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi.

La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Slovacia.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Extinzând cercetările, colegii noștri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 500 de Grivni.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.