Primarul Ilie Bolojan a prezentat în conferința de presă de vineri, 9 noiembrie, proiectul unui nou drum de legătură între Municipiul Oradea și comuna Paleu. „Acest drum vine să continue proiectele aflate până acum în lucru, pentru o mai bună conectare a zonei metropolitane la orașul Oradea – legătura cu Sîntandrei, care va fi finalizată anul acesta, cel mai târziu în luna decembrie și legătura cu Fughiu-Oșorhei, care va fi finalizată anul viitor”, a spus edilul.

Drumul va porni din zona străzii Izvorului și va traversa dealurile spre Săldăbagiu de Munte, până la intersecția cu DC37. Noul drum va avea o lungime de aproximativ 2,4 km, din care 40% va fi pe teritoriul municipiului Oradea iar 60% pe teritoriul comunei Paleu. „Sperăm că în primăvara anului viitor, după finalizarea proiectului tehnic, vom putea organiza procedura de licitație, în vederea executării acestui drum. În felul acesta, în 2020 vom avea încă un drum de legătură către comuna Paleu”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Valoarea estimată a lucrărilor este 8 milioane lei, durata de execuție fiind de 7 luni de la data semnării contractului.