În cadrul execuției lucrărilor necesare la obiectivul de investiție „Construcția Drumului de legătură între centura Municipiului Oradea (strada Cazaban) și comuna Sîntandrei (strada Râturi)”, în cursul zilei de vineri, 9 noiembrie 2018, au avut loc procedurile de montare a grinzilor de beton pentru podul prevăzut peste pârâul Peța din Sîntandrei.

Acest pod oblic de 75 grade va avea o deschidere de 20,3 m și lungimea totală de 28,6 m.

A.D.I. Zona Metropolitană Oradea derulează contractul de proiectare și execuție pentru construcția Drumului de legătură între centura Municipiul Oradea (strada Cazaban) și comuna Sîntandrei (strada Râturi), pe baza acordului de asociere încheiat cu Municipiul Oradea și comuna Sîntandrei.

Traseul drumului de legătură pornește din intersecția giratorie dintre drumul de centură al municipiului Oradea cu străzile Cazaban și Corneliu Baba din cartierul Ioșia Nord, până la o stradă modernizată situată în partea de nord-est a localității Sântandrei – strada Râturi.

Lungimea totală a drumului de legătură este de 3.499,90 m (din care 1.599,82 m pe teritoriul UAT Sântandrei și 1.900,08 m pe teritoriul UAT Oradea), având o lățime de 2×3,5 m, la care se adaugă șanturi, podețe și iluminatul public.

De asemenea, se va amenaja o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m pe toată lungimea drumului, integrată în profilul transversal al străzii, pe teritoriul UAT-urilor Oradea și Sântandrei.

Realizarea acestei investiții urmărește decongestionarea, respectiv fluidizarea traficului la trecere la nivel de cale ferată Arad-Oradea, reducerea timpului de transport prin mărirea vitezelor de circulație și eliminarea strangulărilor din fluxul de trafic, mărirea siguranței circulației, reducerea numărului de accidente și îmbunătățirea mediului din municipiu prin reducerea noxelor și a poluării sonore. De asemenea, această investiție va conduce la crearea unui mediu sănătos pentru locuitori și la realizarea unui confort pentru participanţii la trafic, atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 14.05.2018, durata de implementare fiind de 10 luni.

Primăria Municipiului Oradea reamintește faptul că, deși termenul de predare a lucrării este prevăzut pentru data de 14.02.2019, s-au depus eforturi pentru finalizarea lucrării până în prima parte a lunii decembrie 2018.