În data de 17.03.2019, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat o persoană care nu vorbea limba română.

Aceasta a fost observată de poliţiştii de frontieră, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos.  Imediat, persoana a fost reţinută şi condusă la sediul Sectorului P.F. Curtici pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un bărbat din Siria în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că dorea să ajungă în spaţiul Schengen şi a ales această metodă întrucât documentele pe care le deţinea nu erau valabile.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tânărului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.