Luni, 12 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au efectuat cercetări față de un bărbat de 25 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 3 noiembrie a.c., în jurul orei 14.20, ar fi pătruns în curtea unui imobil din municipiul Oradea și, de pe o masă din foişorul din curte, ar fi sustras o borsetă cu acte şi bani. Acesta este bănuit că, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru a păstra bunul furat, ar fi agresat-o pe proprietară, o orădeancă de 49 de ani, în momentul în care aceasta l-a surprins și a încercat să îl oprească.

Prejudiciul total cauzat astfel a fost estimat la aproximativ 3.500 lei.

În urma agresiunilor suferite, femeia de 49 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale.

Luni, 12 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe bărbatul de 25 de ani pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Marți, 13 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.