Școala de Toamnă ”Tiberiu Moșoiu” a reunit la Oradea la Continental Forum peste 130 de tineri din Bihor și din România. Printre participanți s-au numărat tineri din Timiș, Alba, Sibiu, Cluj, Mureș, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Hunedoara, Iași sau Botoșani.

Aflată la a 5-a ediție, Școala politică de toamnă a tinerilor liberali i-a avut ca și invitați pe primarul Ilie Bolojan, președinte al PNL Bihor, viceprimarul Florin Birta, președinte PNL Oradea, europarlamentarii Daniel Buda și Siegfried Mureșan, parlamentarii Florica Cherecheș, Gavrilă Ghilea și Cupșa Ioan, precum și Dacian Palladi, city manager al municipiului Oradea, consilierul județean Călin Gal și consilierul local Florin Marinău, dar și formatori din afara partidului.

Temele abordate de cei prezenți au fost administrația locală și centrală, bune practici de guvernare, istorie și valori liberale în anul Centenar, targetarea mesajului în funcție de grupurile de valori, psihologia alegătorului dar și teme europene în contextul alegerilor europarlamentare din 2019.

Bogdan Pater, președinte TNL Bihor: ”Este tot mai evidentă solicitarea venită din partea electoratului de a promova oameni noi în politică. Dar pentru a avea rezultate atât politice cât și administrative, este nevoie de experiență și de un bagaj solid de cunoștințe. Simpla calitate de om nou nu asigură succesul. Astfel, Tineretul Național Liberal încearcă prin seria de școli politice care au avut loc în acest an să contribuie la formarea unei generații de oameni noi, tineri, pregătiți pentru a-și asuma aceste responsabilități. În cadrul Școlii de Toamnă ”Tiberiu Moșoiu” am oferit participanților un set de informații relevante și necesare dar în același timp am creat un cadru pentru formarea de legături între filiale care sperăm să ducă la un schimb benefic de experiență și informații între participanți și filiale. Sunt convins că doar prin pregătire și prin muncă de echipă susținută între politicieni și cetățeni, deopotrivă, putem realiza lucruri extraordinare pentru România.”