SkirtBike Oradea a ajuns în anul 2018 la ediția cu numărul cinci! Iată că în acești cinci ani s-a reușit formarea unei comunități minunate de femei care face parte din mișcarea națională Skirtbike, o mișcare deja reprezentativă pentru orădencele de toate vârstele care aleg ca repere mișcarea, frumusețea și stilul de viață sănătos. Anul acesta asociațiile partenere, Rotaract Club Oradea și Rotary Club Oradea 1113 au hotârât să-și unească din nou forțele în calitate de organizatori principali.
 
În cadrul ediției speciale 2018 ne dorim să fim totodată creative dar și tradiționale, de aceea am ales să sărbătorim femeia în anul Centenarului. Tema paradei bicicletelor este promovarea valorilor și culturii tradiționale feminine de orice naționalitate ca iubitoare ale specificului românesc. Organizatoarele evenimentului invită așadar orădencele să devină ambasadoarele celor 100 de ani de frumusețe românească prin participarea la SkirtBike Oradea în data de 2 septembrie 2018 purtând tradiționala fustă dar și frumoasele culori roșu, galben și albastru sau accesorii cu imprimeuri ale tricolorului, ca un simbol de prețuire al valorilor românești.
 
Anul acesta pornim din Parcul Libertății (Petite Cafe) urmând ca traseul să fie următorul: Bdul. Gen. Magheru – Șirul Canonicilor (fostul Muzeu) – Bdul. Dacia – Bdul. Decebal – Str. Ady Endre – Podul Ferdinand – Piața Unirii – Str. Gen. Moșoiu – Parcul 1 Decembrie în cadrul Big Picnic.
 
La fel ca și în anii precedenți, înscrierea este gratuită și se va face în ziua evenimentului, începând cu ora 16:00, la locația de start – Parcul Libertății. Participantele sunt rugate să vină cu biciclete iar după completarea unui formular vor primi, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă pentru plimbări prin oraș. Surpriza acestui an este că tombola de la finalul cursei SkirtBike Oradea 2018 se va desfășura în cadrul marelui eveniment Big Picnic Oradea 2018 din Parcul 1 Decembrie.
 
 
Despre SkirtBike
 
SkirtBike reunește cea mai mare comunitate de bicicliste la nivel național promovând mersul pe bicicletă ca stil de viaţă sănătos, aratând că aceasta poate reprezenta un mijloc de transport alternativ fiind o expresie a frumuseții, eleganței și a libertății de mișcare. După ce a fost iniţiată în anul 2010 la Bucureşti, rând pe rând orașe precum Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Târgu Mureș, Iași, Oradea, Suceava, Timișoara au devenit parte integrantă a acestei mișcări.
 
Mai multe informații privind evenimentul se pot găsi pe: facebook.com/SkirtBikeOradea.