Seria de evenimente Seri Pozitive continuă în Oradea cu Laurențiu Lazăr în data de 29 ianuarie 2019, între orele 18:00 și 20:00, la Milano Bianco, pe Strada Republicii, nr.10 din Oradea.

De această dată, invitat este Laurențiu Lazăr, preot ortodox și voluntar la Asociația Filantropia Oradea, Fundația de Scleroză Multiplă Bihor și Asociația de Scleroză Multiplă din România. Laurențiu are 46 de ani, are o familie cu 3 copii și rugat să se prezinte în câteva cuvinte a declarat:

„Teritoriul unde toate bătăliile pot fi câștigate este și cel al voluntariatului și al implicării comunitare și în plus, unde mai pui că „armele” folosite pot fi adunate într-un buchet, sub forma unor vorbe bune, rostite la momentul potrivit, a unor fapte bune săvârșite pentru a împlini un vis, sau pur și simpli printr-o simplă prezență acolo unde domnește uneori singurătatea. Voluntariatul, știm cu toții, ne oferă mai multă libertate, depășirea constrângerilor pe care le simțim în viața cotidiană, fie la școală, sau la locul de muncă, deoarece voluntariatul nu implică obligația impusă, ci responsabilitatea liber asumată. Poate este ușor de imaginat și de definit ce înseamnă voluntariatul, însă poate este mai dificil să indicăm cartezian, în conștiința noastră locul în care începe, motivul pentru care acceptăm o astfel de experiență, așteptările pe care le avem în relație cu rezultatul obținut.

A vorbi despre voluntariat înseamnă mai mult, așadar. Înseamnă a avea curajul să vorbim și despre noi înșine și spațiul nostru interior în care locuim și trăim, acolo unde coabitează și ideea de a ne simții de folos altor persoane sau/și comunității prin voluntariat.”