Primarul Ilie Bolojan a susținut astăzi, 28 ianuarie 2019, o conferință de presă în care a prezentat câteva proiecte noi de investiții pe care municipalitatea urmează să le implementeze în perioada următoare, cu scopul de a fluidiza traficul din câteva zone aglomerate din oraș.

Primul proiect vizează lărgirea traversării pe sub calea ferată în zona intrării pe strada Matei Corvin de la două benzi, cât este astăzi, la patru benzi.

„Așa cum se știe centura municipiului Oradea care este o stradă cu patru benzi se intersectează cu strada Ștefan cel Mare care este prevăzută tot cu patru benzi. Acest profil rutier cu patru benzi trece apoi în două benzi și se redeschide pe strada Matei Corvin în patru benzi, rezultând o congestie a traficului în zona pasajului pe sub calea ferată, de la intersecția centurii cu Ștefan cel Mare. Prin urmare, Primăria Oradea a decis să reia acest proiect mai vechi, și să refacă toată documentația necesară în sensul lărgirii acestei subtraversări la patru benzi de circulație”, a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea conferinței de presă. În acest moment, înălțimea acestui pasaj este puțin peste 4 metri. Propunerea municipalității este ca acesta să fie înălțat la 5 metri, pentru a nu mai exista restricții pentru tiruri.

În momentul de față se lucrează la studiul de fezabilitate pentru lărgirea acestui pasaj. Documentațiile necesare și avizele de la CFR vor fi finalizate în primăvara acestui an.

Se estimează că valoarea întregii lucrări va fi de puțin peste 1 milion de euro.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea Companiei de Drumuri și Autostrăzi am convenit ca după obținerea tuturor avizelor necesare, a documentațiilor aferente și după realizarea eventualelor exproprieri, așa cum am lucrat și la proiectul de legătură a orașului Oradea cu viitoarea autostradă, să predăm acest proiect Companiei de Drumuri și Autostrăzi , în așa fel încât în cursul anului viitor, să fie realizată această lărgire a trecerii pe sub calea ferată”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Pe măsură ce se va realiza viitoarea autostradă Transilvania, intarea principală în oraș nu va mai fi de exemplu, cea dinspre Cluj prin Oșorhei, ci va fi intrarea dinspre zona de nord, dinspre strada Matei Corvin, iar pentru a evita viitoare ambuteiaje, realizarea proiectului de lărgire prezentat mai sus este unul foarte important pentru municipiul Oradea.