Primăria Oradea va construi până la finalul anului 2026 o parcare supraterană în spatele Muzeului Țării Crișurilor, în acest sens fiind deja semnat un acord cu Consiliul Județean Bihor. Astfel, acesta va pune la dispoziția Primăriei, cu titlu gratuit, terenul necesar construirii unei parcări.

De asemenea, Primăria Oradea intenționează să lărgească strada Armatei Române de la două la patru benzi de circulație, prin desființarea locurilor de parcare existente.

Utilitatea unei parcări supraterane în acestă zonă se justifică și prin proiectele pe care Consiliul Județean Bihor le dezvoltă aici, respectiv construirea Centrului Cultural Multifuncțional și darea în concesiune a unui teren pentru ridicarea unui hotel.

În plus, în zonă sunt concentrate mai multe sedii ale unor instituții publice: Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bihor, Curtea de Conturi – Camera de Conturi Bihor, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, Serviciul Teritorial Bihor al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Muzeul Țării Crișurilor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor. 

 

Sursa: Realitatea de Bihor