În dimineața zilei de sâmbătă, 16 februarie a.c., în jurul orei 08.50, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, Garda de Pompieri Sălard a fost alertată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitate, la fața locului deplasându-se de urgență două echipaje de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Ajunși la adresa indicată de apelant, pompierii militari au procedat la localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta violent în holul locuinței și la salvarea, cu ajutorul unei perdele de apă creată pentru evacuarea de urgență, a proprietarei, în vârstă de 89 de ani, care era imobilizată la pat într- una din cele trei încăperi ale casei, care comunicau cu holul în flăcări. Totodată, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat, fiului proprietarei, care încercând să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor, a suferit arsuri la nivelul capului, mâinilor și al căilor respiratorii. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportat la a Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Proprietara, evacuată rapid de pompierii militari, nu s-a intoxicat cu fum și nu prezenta arsuri, aceasta refuzând transportul la spital.

Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, în aproximativ 10 minute de la primirea apelului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile locuinței. Au ars un tablou electric, două elemente de mobilier aflate în hol și trei uși.

Cauza probabilă de producere a evenimentului a constituit-o un cablu electric defect.