În noaptea de marți spre miercuri, 20 februarie a.c., în jurul orei 01.30, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor cu privire la producerea unui incendiu pe B-dul General Gheorghe Magheru din municipiul Oradea, moment în care, pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizate echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea.

În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens, la un autoturism, la depozitul unui magazin cu articole pentru copii, situat la parterul unui bloc de locuințe și parțial, la un alt alt autovehicul din parcare.

Incendiul, observat foarte târziu, izbucnit la autoturismul la care arderea era generalizată, s-a propagat cu repeziciune la depozitul magazinului, aflat la mai puțin de un metru de focare, mistuind bunuri dispuse pe o suprafață de circa cinci metri și afectând, prin degajarea mare de fum, alte articole aflate în interior.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 20 de minute, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la întregul depozit și la magazinul de care acesta aparținea.

Pompierii militari au verificat apartamentele de la etajele situate deasupra depozitului, pentru prevenirea riscului de intoxicare cu fum a locatarilor, neimpunându-se evacuarea acestora.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars un autovehicul, farurile, bara față și vopseaua de pe capota autoturismului din imediata proximitate, iar în interiorul depozitului, cărucioare, scoici auto pentru copii și materiale textile dispuse pe o suprafață de circa cinci metri pătrați.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o un scurtcircuit electric produs la mașina afectată în totalitate de flăcări.