Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au efectua, miercuri,12 percheziții domiciliare, în municipiul Oradea, la opt persoane, bănuite de trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alte patru sunt sub control judiciar.

 

Din cercetări a reieșit că, din anul 2021 până în prezent, cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 48 de ani, ar fi comercializat în repetate rânduri, în municipiul Oradea, substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de materie vegetală de fumat, cât și ca pulbere pentru prizat. 

Totodată, cei opt sunt bănuiți că ar fi preparat astfel de substanțe, prin pulverizarea substanței active pe diferite materii vegetale sau ceaiuri.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 132 de grame de materie vegetală, porționată în doze pregătite pentru vânzare, 110 grame de pulbere psihoactivă, destinată preparării unei cantități mari de droguri, 60.900 de lei, 40.130 de euro, 4.000 USD, telefoane mobile, balanțe electronice și 503 grame de bijuterii din aur.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, au fost puse în aplicare opt mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Oradea, în vederea audierii.

La data de 24 noiembrie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a cinci dintre bănuiți, față de doi dintre aceștia procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea dispunând continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar”, a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă față de trei bănuiți și măsura controlului judiciar față de ceilalți doi.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

La acțiune au participat și polițiștii Poliției Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.  

ImagineImagineImagine

ImagineImagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Bihor