Viceprimarul Florin Birta a prezentat în conferința de presă de luni, 24 septembrie 2018 două proiecte de hotărâri ale Consiliului Local, privind Parcul Sportiv Salca III.

Primul material se referă la darea în administrarea Clubului Sportiv Municipal Oradea a Parcului Sportiv Salca III.

„Am încercat de la deschidere să lăsăm liber accesul în acel parc, dar în urma numeroaselor reclamații pe care le-am avut până în acest moment cu privire la distrugerile care au loc în Parcul Salca, cu privire la ocuparea terenurilor fără a se ține cont de o anumită limită de oră de către unii care folosesc acele terenuri fără să se gândească și la celelalte persoane care doresc să folosească aceste terenuri, am hotărât să dăm în administrare Clubului Sportiv Municipal Parcul Sportiv Salca III și totodată să introducem anumite tarife pentru utilizarea terenurilor respective”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Tarifele propuse sunt cu aproximativ 20% mai mici ca cele practicate în acest moment în Municipiul Oradea. Aceste tarife sunt calculate pentru a acoperi costurile de administrare și de întreținere a parcului.

Al doilea material privind Parcul Sportiv Salca III se referă la modificarea organigramei CSM Oradea, prin care se înființează două posturi pentru întreținerea parcului.

„Așadar din momentul în care se va prelua în administrare, parcul va fi inclusiv ținut sub supraveghere de persoanele care vor întreține și vor administra acel parc și inclusiv se vor face rezervări pentru a putea folosi terenurile respective”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

Tarifele sunt diferențiate pe ore, după cum urmează:

Pentru activitatea de fotbal, până la ora 18 tariful va fi de 40 lei/oră, iar după ora 18 acesta va fi de 80 lei/oră. În ceea ce privește tenisul de câmp, înainte de ora 18 se va achita un preț de 15 lei/oră, iar după ora 18 acesta va fi de 20 lei/oră. Pentru a juca tenis de masă, până la ora 18 se va achita un preț de 10 lei/oră, iar după ora 18 15 lei/oră. Pentru activitățile de tenis de masă, tariful include și folosința mingilor și a paletelor de joc. Pentru baschet, înainte de ora 18 tariful propus este de 10 lei/oră, iar după ora 18 acesta se va ridica la 20 lei/oră.

Ambele proiecte de hotărâri privind Parcul Sportiv Salca III au fost aprobate în ședința Consiliului Local de luni, 24 septembrie.