În perioada 23 septembrie – 6 octombrie Era Park Oradea organizează o expoziție de fluturi vii.

În cadrul expoziției veți putea admira Heliconius Doris, Regina Nimfelor, originar din America Centrală. Legenda spune că Doris era soția nimfă a Zeului Mării – Nereus și mamă a celor 50 de Nereide, spiritele protectoare ale apelor. Fluturele Heliconius Doris împrumută din frumusețea legendară a zeiței, culorile intense ale aripilor variind între roșu, albastru și verde.

Papilio Thoas, Regele Coada-Rândunicii. Cu o formă deosebită și o cromatică specifică (negru, galben, uneori în combinație cu alte culori), fluturele Papilio Thoas vine tocmai din America Centrală și America de Sud.

Attacus Atlas, Împăratul Cap-de-Șarpe. Cu adevărat demn de titlul de Împărat, fluturele de noapte Attacus Atlas este cel mai mare exemplar din specia sa, la nivel de suprafață a aripilor, care poate ajunge până la 400 cm2! Denumit și ”Cap-de-Șarpe” datorită modelului cromatic de la capetele aripilor, exemplarul vine din pădurile tropicale din Asia

Greta Oto, Prințesa Aripi-de-Sticlă, originar din America Centrală și de Sud. Spectaculos datorită aripilor transparente, fluturele Greta Oto se poate camufla foarte ușor și deși pare foarte delicat, poate duce de până la 40 ori din greutatea lui!

Graphium Agamemnon, Marchizul Aripi-Verzi, poate fi admirat în Asia sau Australia. Inconfundabilul fluture tropical Graphium Agamemnon, negru cu pete de un verde intens, vine din India, Nepal, Sri Lanka și poate fi găsit și în Australia.

Cu ocazia Expoziției de Fluturi Vii, Era Park organizează și un concurs pentru toți vizitatorii. Concursul începe azi și se încheie vineri, 28 septembrie, ora 20:00. Câștigătorul va fi anunțat Sâmbătă, 29 septembrie, pe pagina de Facebook. Participantul al cărui răspuns are cele mai multe reacții va câștiga un pachet de suveniruri inspirate din lumea fluturilor, în valoare de 140 lei. Vezi regulamentul complet și premiile aici.