Viceprimarul Florin Birta a prezentat în conferința de presă de luni, 24 septembrie 2018, noi detalii despre parcarea subterană de pe str. Independenței.

Acesta s-a referit la două hotărâri de Consiliu Local, una care privește o rectificare bugetară pentru Administrația Domeniului Public (ADP) pentru a încheia datoriile existente din primul contract al acestei parcări, iar a doua care vine cu o modificare la actul adițional al acordului de asociere încheiat între municipiul Oradea și firma RCS&RDS.

„În urma licitației care s-a desfășurat luna trecută, s-a modificat suma pentru care parcarea trebuie finalizată. Din discuțiile pe care le-am avut cu partenerii noștri, cu firma RCS&RDS, s-a stabilit că aceasta va rămâne cu aceeași cotă de finanțare de 7.309.706 lei. Dacă inițial această sumă reprezenta 30,27% din valoarea totală a lucrării, acum suma reprezintă 20,33%. În urma modificării acestor procente, s-a modificat inclusiv numărul de locuri de parcare care revin firmei RCS&RDS la finalizarea lucrării. Dacă în contractul inițial le reveneau 121 de locuri de parcare din totalul de 460, în urma modificării procentului de contribuție la realizarea parcării le revin 93 de locuri”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Costul total al contractului în acest moment este de 35.955.337 lei.

Tot prin modificarea acestui act adițional se prevede că RCS&RDS își dă acordul ca Primăria Oradea să folosească gratuit piațeta de deasupra parcării, care va fi construită după finalizarea acesteia și care va deveni un spațiu de utilitate publică.

„De săptămâna trecută o macara a fost instalată pe șantierul viitoarei parcări, urmând ca până la finalul anului viitor parcarea să fie finalizată și să o putem folosi”, a încheiat viceprimarul Florin Birta.