Duminică, 11 noiembrie, echipajele de pompieri militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au acționat pentru stingerea unui număr de șase incendii de vegetație uscată produse în mai puțin de 12 ore, în Bihor.

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Nojorid, au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs la un teren viran din localitatea Păușa, suprafața afectată de flăcări fiind de aproximativ 50 de hectare.

Echipajele Stației de Pompieri Ștei, Secției de Pompieri Beiuș, Gărzii de Pompieri 1 Mai și Stației de Pompieri Aleșd au localizat și lichidat cinci incendii izbucnite, cel mai probabil din cauza utilizării focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, la terenuri situate pe raza localităților Vașcău,
Sudrigiu, Mizieș și Rontău, respectiv la litiera unei păduri din Luncșoara. În urma producerii acestor evenimente, au ars vegetație uscată și lăstăriș, pe o suprafață de aproximativ patru hectare.