Comisia tehnică pe probleme de circulație și transport rutier din cadrul Primăriei Oradea s-a întrunit marţi, 30 iulie 2019, pentru a discuta mai multe probleme legate de circulația din municipiu.

Astfel, în cadrul ședinței a fost aprobată închiderea circulației rutiere pe strada Făgetului (tronsonul cuprins între str. Dinicu Golescu și strada Făcliei) începând din data de 5 august până în data de 14 august 2019, între orele 08.00-16.00, respectiv închiderea circulației rutiere pe str. Adevărului, pe tronsonul I cuprins între drumul Expres și pasarela pietonală, tronsonul II cuprins între pasarela pietonală și strada Arinului și tronsonul III cuprins între str. Livezilor și capătul străzii Adevărului în perioada 05.08.2019 – 23.08.2019, între orele 08.00-16.00, pentru execuția lucrărilor pentru extindere rețele gaze naturale pe strada Adevărului.

Totodată, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Rutier, pentru reducerea riscului rutier, având în vedere intensificarea circulației auto o dată cu finalizarea sectorului autostrăzii A3 cuprins între DN 19 Bihari și frontiera de stat cu Ungaria, s-a aprobat montarea unui parapet de siguranță (tip New Yersey) de separare fizică a sensurilor de mers pe drumul național DN1 între pozițiile kilometrice 634+900-637+500 (Oradea – Borș), sector de drum aflat în administrarea municipiului Oradea. Montarea parapetului se va face în mod corelat, odată cu investițiile ce se vor realiza.

Deoarece accesul în parcările amenajate pentru asociația de proprietari „Sovata 50 Crișul Repede” este îngreunat din cauza staționării autoturismelor, la cererea asociației de proprietari menționate s-a aprobat realizarea marcajului pentru interzicerea staționării pe zona de acces în/din parcările amenajate pe strada Sovata nr. 50, bloc C7.

De asemenea, comisia a aprobat montarea de indicatoare „Oprirea interzisă” pe strada Ady Endre, între strada Roman Ciorogariu și strada Szigligeti Ede, din cauza blocajelor și obstrucționării vizibilității circulației auto pe strada amintită.