MERON, unul dintre cele mai îndrăgite branduri din industria cafelei de specialitate din România, deschide primul coffee shop din Oradea, al 9-lea din România.

Cu o investiție totală de peste 100.000 euro, noua locație va fi situată în Lotus Mall, intrarea principală în Atrium, făcând parte din strategia brandului de a deschide două locații în Oradea anul acesta și o a treia în 2020. MERON este deja poziționat pe piața națională ca fiind unul dintre cele mai populare branduri din industria cafelei de specialitate din România. Astfel, noua locație din Oradea se va alinia ca poziționare întregului concept MERON, mizând pe calitatea cafelei, designul industrial și cool, o echipă tânără, dar foarte bine pregătită și o comunitate pasionată de cafea proaspat prăjită.

„Ne bucurăm să venim la Oradea cu ocazia deschiderii primului nostru coffee shop din oraș. Orașul este în plină dezvoltare, cunoaște un reviriment în ultimii ani, unde piața de horeca se află pe un trend crescător. Brandul nostru are un rol important în dezvoltarea culturii cafelei de specialitate nu numai la nivel local, dar și național prin poziționarea locațiilor în zone cu trafic intens. Cu fiecare locație pe care o deschidem, dorim să aducem o schimbare de percepție asupra rutinei în care ne bem cafeaua. Scopul nostru este ca fiecare consumator să înțeleagă cultura cafelei de specialitate și întregul proces prin care cafeaua ajunge la el, de la fermier până la barista. Educația consumatorului este un pilon important în filozofia brandului MERON, alături de echipa tânără și pasionată de specialty coffee”, a declarat Bogdan Ciocian, Founder & CEO MERON.

Anul 2018 și începutul anului 2019 a fost o perioadă productivă pentru brand prin extinderea businessului, creşterea lanţului de coffee shop-uri la 11 locaţii, 9 deja deschise și 2 în curs de finalizare, precum și semnarea altor 7 locații care urmează să fie inaugurate în Oradea, Timişoara, Sibiu, Bistriţa, Brașov.

Cele 9 locații ale brandului MERON sunt împărțite astfel: 4 coffee shop-uri în Cluj-Napoca (Napoca, Platinia, VIVO!, Central), Roastery, prăjitoria proprie, și un coffee corner în Diverta (Iulius MallCluj-Napoca), una în București (Cișmigiu), una în Satu-Mare (Shopping City), una în Oradea (Lotus Mall), fiind printre primele francize care au depășit granițele Transilvaniei. Planurile de business MERON la nivel national vizează deschiderea a 30 locații pentru următorii 5 ani, cu potențial de extindere pe plan internațional.

“În fiecare lună ne trec pragul peste 80 000 de clienți, ceea ce reprezintă o mare responsabilitate pentru noi să oferim o experiență senzorială unică, însă dincolo de aceste cifre vrem să cream o comunitate care să iubească la fel de mult cafeaua pe cât o iubim noi. Acesta e motivul pentru care investim constant în echipamente, design și în cultura organizațională internă.”

Programul coffee-shop-ului MERON din Oradea va fi în linie cu programul Lotus Center, de luni până duminică, de la 10:00 la 22:00.

Despre MERON

Povestea brandului MERON a început în 2015, când o echipă de investitori clujeni au creat un concept unic pentru spațiul cafelei din România, conturând prima locație a unui lanț ce urmează să se dezvolte în franciză.

Pentru cea mai bună calitate a cafelei, MERON lucrează direct cu fermieri de cafea și distribuitori de primă mână. De asemenea, MERON dispune de propria prăjitorie de cafea.

O mare realizare pentru echipa de barista în anul 2018 a fost reprezentarea României la Campionatele Mondiale de Cafea, prin Head-barista-ul, Delia Avram.

Conceptul pornește de la cuvântul “MERON”, care provine din limba greacă și înseamnă „zile”. Cultura cafelei este un crez după care se ghidează zilnic întreaga echipă, iar pentru asta, se acordăo atenție sporită metodelor de preparare a cafelei (espresso și brew), dar și a ultimelor tendințe în materie de echipamente și accesorii, atât de necesare unui barista pasionat.