Alexandru Slavoia, elev în clasa a IX-a D la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu”, a participat la Olimpiada de Științe ale Pământului în Thailanda și s-a întors acasă cu o medalie de argint. Competiţia este una de foarte mare anvergură, aceasta având loc în perioada 8-17 august în Kanchanaburi, Thailanda.
 
 
 
Delegaţia României a fost formată din patru elevi, printre care şi orădeanul Alexandru Slavoia. În competiţia din Thailanda au intrat elevi veniţi din 31 de ţări iar românii au obţinut o medalie de argint şi trei de bronz.
 
Cele trei medalii de bronz au fost obținute de Florian Călina, din Craiova, Andrei Marin, din București, și Mircea Lupuleasa, din Iași.
 
Pentru fiecare participant, competiţia constă în examene teoretice şi practice, precum şi într-un test de teren prin care li se testează cunoștințele din toate domeniile principale ale ştiinţelor pământului, inclusiv geologia, geofizica, meteorologia, oceanografia, astronomia şi ştiinţele mediului. În același timp, se pune accent pe munca în echipă.