Primăria Oradea pregătește modernizarea unor străzi în cartierul Oncea Nouă, precum și realizarea unei stații de pompare ape pluviale și branșament electric pe Calea Bihorului.

Este vorba despre străzile Episcop Episcop Ion Alexi (tronson între str. Poet Gh. Pituț – str. Cucului) – 2.124.354,70 lei, Cardinal Alexandru Todea – 1.553.291,45 lei, Cucului (tronson între str. Matei Corvin – str. Ion Pop Reteganul) – 2.428.932,33 lei, poet Gh. Pituț (tronson între str. Matei Corvin – Calea Bihorului) – 3.919.685,38 lei, Ion Pop Reteganul (tronson între str. Poet Gh. Pituț – Cucului) – 2.264.120,04 lei, Macului (tronson între Ion Bogdan – Calea Bihorului) – 2.851.241,011 lei (inclusiv TVA).

În cadrul ședinței de Consiliu Local de luni, 15 iulie consilierii locali au aprobat proiectele tehnice realizate și actualizarea indicatorilor tehnico-economici aprobați la faza studiului de fezabilitate printr-o hotărâre din 26.10.2017 pentru cele 6 străzi menționate.

Conform detaliilor date de viceprimarul Florin Birta, modernizările vor începe după finalizarea procedurilor de licitație, durata estimată pentru realizarea lucrărilor fiind de 2 luni în cazul modernizării străzii Cardinal Alexandru Todea, iar în cazul celorlalte 5 străzi de 3 luni.

„Aceste străzi au proiectele tehnice gata întocmite, urmează ca după aprobarea din ședinta de consiliu local a proiectelor și a actualizării  indicatorilor tehnico-economici  să scoatem la licitație procedura de execuție a lucrării. În funcție de procedura de licitație, aceste străzi până la primăvara, vara anului viitor vor fi reabilitate”, a anunțat viceprimarul.

În ceea ce privește realizarea stației de pompare, respectiv branșamentul electric de pe Calea Bihorului, proiectul se desfășoară în două etape. Etapa I a fost deja licitată și în cel mai scurt timp urmează să se încheie un contract cu constructorul, iar după aprobarea și actualizarea indicatorilor tehnico-conomici se va desfășura licitația pentru etapa II.

„În cadrul acestui proiect, toate apele captate de pe strada Bihorului, care urmează să fie modernizată, vor fi captate de stația de pompare și pomparea lor se va face în Crișul Mic, pentru a opri toate apele care vin de pe străzile de pe dealuri să curgă și să inunde Oncea Nouă. Toate acestea lucrări le facem în urma unor reclamații din partea locuitorilor din această zonă, iar împreună cu Compania de Apă am hotărât că, o dată cu modernizarea străzii Bihorului, să realizăm și această investiție”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Investiția se ridică la aproximativ 6.679.886,079 lei cu TVA.

Tot în cadrul ședinței de consiliu, consilierii locali au aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru extinderea rețelei de apă și canalizare menajeră pe strada Gh. Pituț – tronsonul cuprins între strada Macului și Calea Bihorului.

Valoarea totală a investiției este de 396.776,13 lei cu TVA, iar durata de realizare 5 luni, din care execuția propriu-zisă este 2 luni.