În data de 14.07.2019, în jurul orei 22.03, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, jud. Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat, cetăţean român,  I.G.,  în vârstă de 40 de ani, la volanul unui autoturism marca Fiat Stillo, înmatriculat în Belgia.

La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Ucraina.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Extinzând cercetările, colegii noștri au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut documentul de la un cetățean ucrainean, în schimbul sumei de 1.500 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.