În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria  Municipiului Oradea anunță locuitorii că în perioada 05.08.2019-09.08.2019, se execută prin tratament la sol, lucrarea de dezinsecție  (etapa a VI-a), în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza Municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de DEZINSECȚIE sunt:

DETRAL SUPER – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes  Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika) și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Totodată, recomandăm populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

De asemenea, Primăria Oradea anunță activitatea de tratamente fitosanitare la arbori și arbuști, etapa a II-a, situați pe domeniul public al Municipiului Oradea,  lucrări care se vor executa în perioada 05.08.2019 – 09.08.2019.

Pentru activitatea de TRATAMENTE FITOSANITARE substanțele folosite sunt: Calypso 480 SC, Topsin 70 WDG, Nissorun 10 WP, Fastac Active, Systhane Forte și/sau alte produse  specifice, omologate de Ministerul Agriculturii.

Recomandăm populației să evite contactul insecticidelor cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, ambele lucrări se vor amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.