Foto: AlesdOnline.ro

Graba unui șofer de microbuz a fost fatală pentru acesta și un pasager al microbuzului pe care îl conducea cauzând un accident extrem de grav pe raza localității Uleacu De Criș din județul Bihor.

„Din primele date pe care le avem este vorba despre o coliziune frontală între un autoturism şi un autotren. Sunt 9 victime, dintre care două decedate. Traficul este blocat pe ambele sensuri. Pe sensul dinspre Oradea spre Cluj este deviat pe DJ 108/I prin Tileagd înspre Poşoloacă. Pe sensul Cluj – Oradea, pe DJ764 până la intersecţia DJ 108/I”, a precizat Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul IPJ Bihor.

Accidentul a fost raportat la 112 în dimineața zilei de joi, 1 August la ora 6 20.

Potrivit Centrului Info Trafic al Poliţiei Române, accidentul s-a petrecut după ce şoferul microbuzului s-a angajat într-o depăşire, intrând în impact frontal cu autocamionul.

În microbuz se aflau 8 persoane, din care două au decedat la fața locului iar una se află în stare gravă: „Ajunși la locul producerii accidentului, pompierii militari au evacuat doi bărbați rămași încarcerați în microbuzul avariat, însă, din nefericire, cele două victime prezentau leziuni incompatibile cu viața. Echipajele medicale și pompierii paramedici au procedat la evaluarea de specialitate și acordarea îngrijirilor necesare celor șapte persoane rămase în viață, transportându-le ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea. Din cele șapte victime (șase bărbați și o femeie) transportate la spital, cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, una se află în stare gravă (cod roșu medical), iar celelalte șase au suferit diferite traumatisme, contuzii și leziuni” se arată în comunicatul ISU Crișana.

Potrivit aceluiaș comunicat, pasagerii microbuzului erau din Republica Moldova.