Licitaţia pentru reluarea lucrărilor pe cei 60 de kilometri ai tronsonului 3 al Autostrăzii Transilvania, care traversează judeţul Bihor, între localităţile Borş şi Suplacu de Barcău, şi-a desemnat câştigătorii.

Asocierea dintre firmele Trameco, Drumuri Bihor şi firme din Slovacia s-a clasat pe primul loc la licitaţia pentru loturile 1 şi 2 din tronsonul 3 al Autostrăzii Transilvania. Prima lucrare a fost adjudecată pentru suma de 130 milioane de lei, iar cea de-a doua lucrare pentru suma de 360 milioane de lei. După încheierea contestaţiilor, peste aproximativ o lună, licitaţiile pot fi adjudecate, dacă celelalte firme care au depus oferte nu vor formula contestaţii. Abia după această perioadă se pot semna contractele de execuţie.

Tronsonul 3 C are o lungime de aproximativ 60 km și este împărțit în trei loturi: între Borş şi Biharia (circa 4 kilometri), între Biharia şi Chiribiş (33 kilometri) şi între Chiribiş şi Suplacu de Barcău (24 kilometri).

Licitaţia actuală este a doua organizată în ultimii doi ani de CNAIR, după ce, în 2015, a fost reziliat contractul încheiat cu o asociere de firme spaniole condusă de Corsan-Corviam.