Cinci elevi din Bihor au fost eliminaţi miercuri din examenul de bacalaureat, după ce au fost prinşi cu obiecte interzise asupra lor. Astfel, patru dintre ei au fost prinşi cu telefoanele, iar unul cu fiţuici.

Alături de alţi 3.500 de elevi bihoreni, cei cinci susţineau proba obligatorie a profilului, şi anume istorie, cei de la profilul uman, respectiv matematică, cei de la profilul real.

„Au fost cinci eliminaţi la proba obligatorie a profilului. Trei au fost eliminaţi la centrul de examen de la Colegiul Samuil Vulcan din Beiuş, unul din centrul de la Colegiul Mihai Viteazul din Oradea şi unul din centrul de la Colegiul Alexandru Roman din Aleşd. Primii patru aveau asupra lor dispozitive de comunicare cu exteriorul, iar al cincilea avea materiale ajutătoare”, a declarat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Absolvenţii eliminaţi nu vor mai putea susţine nicio probă în această sesiune de examen. Ei vor putea putea încerca din nou să susţină examenele abia în sesiunea din toamna anului 2019.