În data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 17.55, două echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri Tinca au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o construcţie auxiliară din curtea unei gospodării situate în localitatea Oșand, comuna Husasău de Tinca.

În urma incendiului au ars trei grinzi și șipci din structura acoperişului anexei, aproximativ doi metri cubi lemne de foc și o afumătoare improvizată în interiorul construcției afectate de incendiu.

Forţele de intervenţie au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la locuinţa situată în apropierea focarelor.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, produs de depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

 

 

În seara aceleiași zile, în jurul orei 20.45, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Cheresig, comuna Toboliu.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la acoperiș, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă.

Incendiul a fost stins în aproximativ 30 de minute de cei 13 pompieri militari mobilizați la fața locului, care au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile casei și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Evenimentul, generat cel mai probabil de o aerotermă lăsată sub tensiune, s-a soldat cu arderea unei suprafețe de circa 80 de metri pătrați acoperiș, a unei ferestre și a unei cantități de aproximativ două tone de porumb.

 

 

Duminică, 13 ianuarie, în jurul orei 22.10, pompierii Detașamentului 2 Oradea au intervenit pentru localizarea ți lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe situate pe strada Izvorului din Săldăbagiu de Munte.

În urma incendiului, stins în aproximativ 10 minute, nu s-au înregistrat pagube, arzând doar funinginea din interiorul coșului de fum.

Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine.