În data de 14 ianuarie a.c., la ora 08.30, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul judeţului Bihor, patru linii de medie tensiune erau afectate parţial și una în totalitate, 26 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în 13 localități se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi 2115 consumatori. În momentul de față, 12 de echipe ale furnizorului de energie electrică acționează în teren pentru remedierea deficienţelor.

Reamintim faptul că în intervalul 14 ianuarie, ora 02 – 14 ianuarie ora 14, zona de munte a județului Bihor se află sub ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ- COD GALBEN, fenomenele vizate fiind strat consistent de zăpadă și viscol.

În acest context, recomandăm populației să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).