Peste 200 de amenzi, în valoare de peste 100.000 lei, au fost aplicate, în week-end, de către polițiștii bihoreni, șoferilor indisciplinați. 31 dintre cei penalizați au rămas și fără permise de conducere. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru depășirealimitei legale de viteză.

 

În perioada 21– 23 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 218 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 103.485 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracțiuni și șapte tamponări. 

DIn totalul amenzilor, 171 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 22 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați 8 pietoni care au traversat neregulamentar, iar 13 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.