În perioada aprilie – iunie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează Campania preventivă „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, pentru prevenirea criminalității în mediul rural.

Campania, derulată la nivel național, este inițiată de Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom. Obiectivul campaniei este conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

În acțiunile pe care le vor desfășura în mediul rural, polițiștii de prevenire bihoreni îi vor informa pe cetățenii din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte. Totodată, în cadrul campaniei, polițiștii bihoreni vor realiza activități de tip „door to door”, pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate.

Pentru diseminarea informațiilor, va fi organizată o caravană, care se adresează elevilor din școlile generale și care va aborda subiecte de siguranță, pe care aceștia le pot aplica acasă, la școală sau la joacă.

Polițiștii de prevenire bihoreni vor distribui, în cadrul acțiunilor realizate, materiale informativ – preventive, pliante și broșuri cu recomandări destinate autoprotecției, în locuri cu aflux mare de cetățeni din mediul rural. Totodată, afișele campaniei vor fi expuse la sediile unităților de învățământ, la posturile de poliție etc.

O atenție deosebită va fi acordată comunităţilor din vecinătatea zonelor de exploatare/producţie petrolieră. În acest sens, prima acțiune preventivă organizată de polițiștii bihoreni împreună cu reprezentanții OMV Petrom în cadrul campaniei preventive, se va desfășura luni, 15 aprilie a.c., în localitatea Suplacu de Barcău, județul Bihor.

În cadrul activităților preventive care vor fi desfășurate luni, 15 aprilie a.c., la Suplacu de Barcău, vor avea loc sesiuni de informare a elevilor de la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău, pe teme ce vizează educația antivictimală și antiinfracțională, în scopul conștientizării minorilor cu privire la importanța adoptării conduitei preventive.

De asemenea, în curtea unității de învățământ, vor fi amenajate ateliere interactive, jocuri, concursuri cu mesaj preventiv, prezentări de echipamente ale Poliției Bihorene, demonstrații cu echipaj canin.

Acțiunile preventive vor fi susținute de polițiștii de prevenire, alături de polițiștii de ordine publică, poliție rutieră, criminalistic și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Tot luni, 15 aprilie a.c., polițiștii bihoreni vor fi prezenți în comunitatea din Suplacu de Barcău, cu informații și recomandări utile pentru prevenirea victimizării prin diferite tipuri de infracțiuni.