n data de 12.04.2019, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră în trenul IR care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena, trei persoane (doi adulţi şi un copil) care au prezentat paşapoarte speciale cu însemnele autorităţilor din Turcia.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci şi formează o familie, doi adulţi cu vârste de 39 şi 36 de ani şi un minor în vârstă de 4 ani.

Cu privire la cele constatate, adulţii au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.140 de euro şi doreau să ajungă în Austria.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şitrecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.