Fundația Comunitară Oradea vă aduce la cunoștință că în 7 decembrie 2018 organizează Gala Comunității Bihorene – ediția a II-a, găzduită de Hotel Ramada începând cu ora 17:00, ocazie cu care vom premia acele persoane, grupuri de inițiativă, organizații sau firme care schimbă în bine, încet și cu răbdare, de multe ori în anonimat, fața comunității noastre.

Gala Comunității Bihorene s-a născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în jurul nostru. Cu fonduri mai mari sau mai mici, de multe ori doar prin voluntariat, oameni cu gânduri bune acționează în beneficiul altora și al comunității.

În total au fost primite din rândul comunității bihorene 258 de nominalizări la următoarele categorii de premiere:
• LIDERUL care schimbă lumea 
• VOLUNTARUL anului 
• ECHIPA anului 
• EXCELENȚĂ în meserie 
• PROIECTUL anului 
• ONG-ul anului 
• PROMOTOR al culturii și artei 
• PROMOTOR al excelenței școlare 

Numele celor nominalizați se găsesc pe pagina de web a Fundației Comunitare Oradea: https://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/gala-comunitatii-bihorene.html

Totodată, în cadrul evenimentului este organizată o prezentare a celor 6 proiecte selectate la Bursa Talentelor astfel încât participanții la Gală vor avea oportunitatea să le susțină. Proiectele câștigătoare ale Bursei Talentelor de anul acesta, și pentru care prin Fundația Comunitară Oradea, cu ajutorul sponsorilor și donatorilor săi, va acorda o susținere financiară de 4.500 lei pentru fiecare proiect, sunt:
– „Povești care schimbă lumea” – prof. Albu Anca și prof. Condurache Simona (Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea)
– „Start-up Kids” – psiholog Dragoș Olimpia și prof. Chira Brîndușa (Asociația Zile colorate)
– „Open Minds” – Ardelean Sebastian, Nirucz Antonio, prof. Illyes Lajos (Colegiul Național Teodor Neș, Salonta)
– „Vechile comori ale științei” – Kovacs Cezar, Toma George, prof. Popa Bota Violeta (Colegiului Național Samuil Vulcan, Beiuș)
– „Jurnalism muzical pentru comunitate” – Conf. univ. dr. Hotoran Anamaria Mădălina, Conf. univ. dr. Țârc Mirela
– „Emoțiile noastre contează” – psiholog Țirtea Lorena (Asociația Consiliaris)