România a învins Kosovo, scor 88-83, într-un meci desfășurat joi (29.11), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida contează pentru precalificările FIBA Eurobasket 2021 și a fost transmisă în direct la DigiSport.

A fost un meci extrem de echilibrat, ce a cuprins 14 schimbări la conducere. Kosovarii au fost mai buni în prima repriză, însă tricolorii nu au cedat și în pofida unei prestații ofensive nu tocmai convingătoare au trecut pentru o fază la conducere în ultimul minut al primei jumătăți. Scorul la pauză a fost de 35-35.

În cea de-a 2-a repriză, România a marcat 53 puncte, a strălucit de pe semicerc (15 reușite pentru 40% la finalul meciului) și a avut mare grijă de minge. Totodată, tricolorii au avut un nivel ridicat de combativitate și în pofida unei replici excelente din partea tandemului Lis Shoshi – Dardan Berisha, România a controlat finalul partidei și a obținut o victorie importantă.

Giordan Watson, conducătorul de joc al CSM CSU Oradea, a fost nu doar cel mai bun marcator al echipei naționale ci și omul care a purtat-o spre victorie cu 8/8 la linia de pedeapsă în ultimul minut de joc efectiv. Anterior, Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Rolland Torok și Alex Olah au avut prestații impresionante pentru formația antrenată de către Tudor Costescu.

Watson a terminat cu 19 puncte, în pofida unui procentaj de doar 23% la aruncările din acțiune. El a terminat meciul cu 10/10 la linia de pedeapsă și a adăugat 4 pase decisive cu 3 recuperări și o singură posesie pierdută în 32 minute de joc.

Orădean la origine, dar și ca formare – sub îndrumarea Valeriei Scheiner – Rolland Torok a totalizat 9 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, fiind jucătorul cu cele mai multe minute de joc, 36.