CSM Oradea a fost învinsă de Steaua Roșie Belgrad în cel de-al 2-lea meci susținut la Sabac, Serbia, în cadrul turneului contând pentru preliminariile LEN Champions League – ediția 2019/20. Rezultatul final a fost de 6-7 (1-0, 4-2, 1-4, 0-1). În pofida înfrângerii, formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a oferit o replică excelentă unei forțe recunoscute a polo-ului sârbesc și continental.

Primul act a fost câștigat de orădeni la limită, marcându-se un singur gol. Defensiva formației bihorene a funcționat remarcabil pe tot parcursul primei jumătăți de meci. Alex Popoviciu a reușit dubla în deschiderea celei de-a 2-a reprize. Steaua Roșie a reacționat, apropiindu-se la 2-1 și 3-2, însă CSM-ul a încheiat prima jumătate prin reușitele lui Vlad Georgescu și Alex Popoviciu. Astfel, după 16 minute de joc, scorul a fost de 5-2 în favoarea orădenilor.

Viktor Kovats a mărit avantajul bihorenilor în primul minut din repriza a 3-a, scor 6-2. Steaua Roșie Belgrad a replicat cu trei goluri pe acțiuni consecutive, apropiindu-se la o singură lungime până la jumătatea acestei perioade de joc. În ultimul minut al sfertului 3 s-a consemnat eliminarea definitivă a lui Ferenc Czenk, iar sârbii au egalat dintr-un penalty. Astfel, scorul cu opt minute înainte de final a fost de 6-6.

Repriza a 2-a a demarat cu eliminarea definitivă a lui Vlad Dragomirescu. De cealaltă parte, aceeași soartă a avut-o Nikola Radjen, fost jucător la CSM Oradea. Formația din capitala Serbiei a trecut la conducere cu patru minute înainte de final. Situația nu s-a mai schimbat până la final, orădenii fiind învinși la limită în pofida unei replici excelente.

Alex Popoviciu a marcat trei goluri, Vlad Georgescu a punctat de două ori, iar Viktor Kovats a înscris o dată pentru CSM Oradea. În replică, Milos Vukicevic a înscris două goluri pentru Steaua Roșie. CSM Oradea a jucat și de această dată cu un singur străin, portarul Gojko Pijetlovic.

Joi (29.08), în ziua de deschidere a turneului din Serbia, CSM Oradea a dispus de Apollon Smyrnis din Grecia. Rezultatul final al acelei partide a fost de 7-6 în favoarea bihorenilor.

Vineri (30.08), în sesiunea de după-amiază, cu începere de la ora 18:00, CSM Oradea întâlnește Dynamo Moscova. Ex-sovieticii au pierdut în ziua de deschidere la limită, scor 8-9, în compania gazdelor de la VK Sabac. Sâmbătă (31.08) și duminică (01.09), orădenii se vor duela cu VK Sabac (Serbia) și Galatasaray Istanbul (Turcia). Primele patru clasate la încheierea acestui turneu se califică în turul al 2-lea.