CSM CSU Oradea primește vizita lui Naturtex Szedeak Szeged în cel de-al 2-lea joc din presezon. Campioana în exercițiu a României la baschet masculin susține această partidă sâmbătă (31.08), cu începere de la ora 17:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Roș-albaștrii au disputat primul joc de pregătire joi (29.08), la Debrecen, în compania lui DEAC din localitate. CSM-ul nu a evoluat în formulă completă și este în mod evident în căutări cu privire la formulele de joc. Fiind la început de drum, bihorenii au de pus la punct multe detalii, lotul de jucători cuprinzând un fundaș și un pivot noi la echipă.

Suporterii orădeni au oportunitatea să întâlnească echipa favorită pentru prima dată după ce a cucerit al 3-lea titlu național din istorie. CSM-ul va susține primul joc pe teren propriu după aproape trei luni, ultima apariție în Arena Antonio Alexe având loc pe 4 iunie anul curent, în Meciul 4 al finalei LNBM 2018/19.

Gruparea din Szeged vine la Oradea după ce vineri (30.08) joacă la rândul ei în compania lui DEAC, tot la Debrecen. Formația antrenată de Andjelko Mandic, fost jucător la CSM Oradea, va petrece noaptea trecută în amintita localitate maghiară și sosește la Arena Antonio Alexe în cursul zilei de sâmbătă.

Szeged a ocupat locul 13 în ultima ediție de campionat în Ungaria. Astfel, formația provenită dintr-un oraș în care handbalul are prioritate a izbutit să se salveze de la retrogradare și urmează să bifeze cel de-al zecelea sezon consecutiv în primul eșalon maghiar.

Pe lângă antrenorul Mandic, formația din Szeged are în componență un alt fost jucător al CSM-ului. Este vorba despre croatul Ante Krapic. Acum în cârstă de 33 ani, jucătorul înalt de 2.03 metri a fost campion al României în 2014. Alături de Karpic, Szeged îi mai are în componență pe sârbii Stefan Balmazovic și Milos Milisavljevic, respectiv pe americanul Brian Asbury. Lotul este completat de o serie de jucători autohtoni.

Intrarea, la primul meci disputat pe teren propriu în noua formulă, este liberă.