În urma celor a cinci percheziții efectuate joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a patru inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept de operațiuni cu substanțe psihoactive, deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Doi dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

 

Potrivit DIICOT, în perioada martie – mai 2023, inculpații au deținut și au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.

Au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Bihor, fiind identificate și ridicate 16 fiole conţinând pulbere albă , cantități de canabis și substanță cristalină, 2 arme neletale supuse autorizării, 3 arme tip airsoft, 10 cartuşe cu proiectil de cauciuc, peste 1,6 kilograme proiectile metalice de culoare aurie, o cutie cu 99 capse detonante, 825 tuburi cartuş fără capsă, 47 de cartuşe, 5 hard diskuri externe și 2 laptopuri, un obiect tip grenadă confecţionat artizanal ce conține cartuş cu gaz iritant și 2 cuţite de tip militar.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Sursa: Realitatea de Bihor