Sâmbătă (16.02), la Sala Sporturilor din Mediaș, s-a desfășurat cel de-al 3-lea turneu din faza de calificare a Cupei României la baschet 3×3 masculin – ediția 2019. CSM CSU Oradea, în formula Mihai Gavrilă, Laci Lazar, Edward Petrescu, Mark Szilágyi, a triumfat și de această dată, după ce în primele a câștigat turneele 1 și 2.

Similar primelor două turnee, desfășurate joi și vineri, CSM CSU Oradea a întâlnit în faza grupelor pe CSM Mediaș și CSM Tîrgu Mureș. Rezultatele acestor partide au fost de 22-11 și 22-18. Astfel, roș-albaștrii au avansat în sferturile de finală.

Aici, CSM-ul s-a duelat cu SCM Universitatea Craiova, meci încheiat cu scorul de 22-8. În penultimul act, Oradea s-a confruntat cu oponentul din finala turneului 1, BCM U FC Argeș Pitești. Rezultatul final a fost de 22-12.

Finala a adus orădenilor un nou adversar. După Pitești și Sibiu în primele două zile, de această dată oponent a fost SCM Timișoara, formație ce îi are în componență pe Bogdan Penciu și Alexandru Coconea, de la echipa de 5×5 a clubului bănățean. Jocul a fost controlat de bihoreni, aceștia marcând cu precizie de la distanță. Rezultatul final a fost de 22-8.

CSM CSU Oradea a triumfat în primele două turnee ale Seriei Vest din Cupa României 3×3 masculin – ediția 2019. Detalii de pe turneul 1 se găsesc AICI, iar cel la turneul 2 AICI. Așadar, în urma primelor trei turnee, cvartetul Gavrilă, Lazar, Petrescu, Szilágyi are 15 victorii din tot atâtea partide disputate. De notat că CSM CSU Oradea are o serie de zece meciuri încheiate înainte de limită (adică a atins borna 21 în dreptul punctelor marcate).

Duminică (17.02), cu începere de la ora 9:00, este programat cel de-al 4-lea și ultimul turneu din faza de calificare. Similar primelor trei turnee, acesta se va desfășura la Sala Sporturilor din Mediaș.